PERSONAL TRAINING

Στο λυκαυγές του 21ου αιώνα αντιμετωπίζουμε μια νέα επιδημία: την επιδημία της υποκινητικότητας. Οι βλαβερές συνέπειες της καθιστικής ζωής μπορούν να καταπολεμηθούν με την προαγωγή της σωματικής άσκησης έτσι ώστε να φέρουμε τον οργανισμό μας σε κατάσταση ευρωστίας. Ο όρος ευρωστία που αντιστοιχεί στον αγγλικό όρο fitness, έχει μεγάλη εννοιολογική ευρύτητα και στερείται της επιθυμητής επιστημονικής ακρίβειας. Αποδίδει όμως με σαφήνεια τη γενική οργανική κατάσταση που είναι από τη φύση της πολύπλοκη και παραγοντική. Ευρωστία λοιπόν είναι η δυναμική κατάσταση του οργανισμού που χαρακτηρίζεται από την ικανότητα εκτέλεσης με ζωτικότητα καθημερινών δραστηριοτήτων και από παράγοντες που αποτρέπουν την πρώιμη ανάπτυξη υποκινητικών ασθενειών ή νοσηρών καταστάσεων. Αποτελεί δε απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία και τη σωματική απόδοση του ανθρώπου. (Charles B. Corbin, 2001).

Τι μου προσφέρει η προσωπική εκγύμναση;

Η προσωπική εκγύμναση στο χώρο σας θα σας βοηθήσει να γυμναστείτε αποδοτικά με αποτελεσματικές μεθόδους άσκησης, καθώς και ποικίλες δραστηριότητες οι οποίες θα συμβάλουν πρωτίστως στην ευρωστία και την υγεία σας και στη συνέχεια στην αποτελεσματικότερη βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης (Φ.Κ.), καθώς και της εικόνας του σώματος σας. Μπορείτε λοιπόν να γυμναστείτε στο σαλόνι σας, στο κήπο σας, στο κοντινό πάρκο, σε μία κοντινή παραλία, σε ένα γήπεδο με δραστηριότητες που σας προτείνουμε ή με δραστηριότητες που επιθυμείτε.

Η προπόνηση περιλαμβάνει: προπόνηση με αντιστάσεις, (λάστιχα, βαράκια, ασκήσεις με το βάρος του σώματος, TRX suspension training, ασκήσεις με Fitball, ασκήσεις με Kettlebell, ασκήσεις με balance ball, ασκήσεις σε δίσκο ισορροπίας κ.α.) αερόβιες δραστηριότητες όπως: περπάτημα,τρέξιμο,κολύμπι στην θάλασσα, kayak θαλάσσης, ασκήσεις στο νερό, Rollers, kick boxing κ.α. Επίσης περιλαμβάνει την μέθοδο Pilates mat καθώς και πολλές άλλες τεχνικές και είδη προπόνησης που πρoάγουν την μυική ενδυνάμωση και την βελτίωση της Φ.Κ. όπως:

 • Προπόνηση δύναμης
 • Προπόνηση αντοχής
 • Προπόνηση ιδιοδεκτικότητας
 • Κυκλική προπόνηση
 • Λειτουργική προπόνηση
 • Προπόνηση σε Fit ball
 • Προπόνηση με medicine ball
 • Πλειομετρική προπόνηση
Ανάλογα με το επίπεδο, τις ανάγκες, την δυνατότητα και την θέληση του κάθε ασκούμενου επιλέγονται οι καταλληλότερες τεχνικές, είδη προπόνησης, καθώς και δραστηριότητες για την επίτευξη των προσωπικών στόχων.

Η προσωπική εκγύμναση προσφέρει:

 • Καθοδήγηση
 • Ποικιλία
 • Εμψύχωση
 • Αποτέλεσμα
 • Κέρδος σε χρόνο

Πώς με αντιμετωπίζει ο γυμναστής μου.

Η αντιμετώπιση είναι εξατομικευμένη αφού μετά απο μία σειρά αξιολογήσεων-μετρήσεων παρέχονται όλες οι πληροφορίες που χρειαζόμαστε για έναν προγραμματισμό επίτευξης των στόχων ανάλογα με τις ανάγκες, το επίπεδο και την φυσική κατάσταση του κάθε ατόμου. Περισσότερα (Video)

Η ιστορία της βιομηχανίας του Personal Training.

Το επάγγελμα του Personal Training, έχει τις ρίζες του βαθιά εδραιωμένες στον χρόνο. Βάση τοιχογραφιών που βρέθηκαν history of pt σε σπήλαια αποδεικνύουν, ότι η άρση βαρών ξεκίνησε να χρησιμοποιείται περί το 2500 Π.Χ.. Από τότε έως τον 6ο αιώνα Π.Χ., η μυϊκή ενδυνάμωση ήταν κυρίαρχη δραστηριότητα στην αρχαία Ελλάδα. Αργότερα, γυμνασμένοι άνδρες χρησιμοποίησαν τις ικανότητες τους για να ψυχαγωγήσουν, μιας και το γυμνασμένο σώμα ήταν εντυπωσιακά περίεργο για την εποχή. Παρ'ολη την απόδοση τους και τον εντυπωσιασμό, δεν κατάφεραν να παροτρύνουν τον κόσμο να γυμναστεί.

history of pt Κατά το 1920, ο Jack LaLanne, ξεκίνησε την δημιουργία προγραμμάτων και εξειδικευμένων οργάνων γυμναστικής, όπου χρησιμοποιήθηκαν σαν θεμέλια για την μοντέρνα εκγύμναση που γνωρίζουμε σήμερα. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της ιατρικής, η εκγύμναση μετατράπηκε σε μια δραστηριότητα αναγκαία για τον άνθρωπο, αφού σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύεται σωτήρια για την πρόληψη και αποφυγή παθήσεων, καθώς και για την ευρωστία και υγεία. Με γνώμονα τα παραπάνω άνθρωποι ισχυροί, όπως ο John Kennedy, πρόεδρος των Η.Π.Α, την δεκαετία του ΄60 προώθησε την εκγύμναση για όλες τις ηλικίες. Μεταγενέστερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναγνώρισαν την εκγύμναση ως ωφέλιμη δραστηριότητα ως προς την υγεία, και πλέων συνιστάται και από τους γιατρούς.

Σήμερα, οι επιλογές για τους προσωπικούς γυμναστές είναι απεριόριστες, εφόσον οι ίδιοι είναι οραματιστές, κατέχουν την τεχνογνωσία και είναι ικανοί να την αποδείξουν επιστημονικά, καθώς επίσης την θέληση και επιμονή να είναι πάντα ενήμεροι για την εξέλιξη του κλάδου. Άλλωστε το πάθος αυτών των ανθρώπων κίνησε την περιέργεια των υπολοίπων.(Douglas S. Brooks, 2004).